Så er der bagt boller til fødselsdag på søndag.
Det er min bedste opskrift på boller og den kan varieres i det
uendelige. Det er vist kun fantasien der sætter grænser.
Det viste foto er en helt almindelig dej
som beskrevet nedenfor.
Det skal du bruge:
Antal: ca. 30 stk.
1 kg. hvedemel
150 gr. margarine
25 gr. gær
2 æg
½ l. mælk
50 gr. sukker
10 gr. salt
1 æg til pensling
Fremgangs måde:
1. Lun mælken og opløs gæren heri.
Pisk æggene i.
Pisk æggene i.
Tilsæt melet og de øvrige ingredienser,
men hold lidt af melet tilbage.
Dejen skal være blød, glat og ensartet.
2. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
3. Form dejen til ensartede boller, lad dem
hæve til dobbelt størrelse. Pensel
med et sammenpisket æg.
4. Bollerne bages ved ca. 200 grader i
ca.12 minutter til de er gyldne og smukke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar