tirsdag den 19. november 2013

Fødselsdags boller

 
Så er der bagt boller til fødselsdag på søndag.
Det er min bedste opskrift på boller og den kan varieres i det
uendelige. Det er vist kun fantasien der sætter grænser.
Det viste foto er en helt almindelig dej
som beskrevet nedenfor.
 
                                                 Det skal du bruge:   
                         
                                            Antal: ca. 30 stk.
  
                                           1 kg. hvedemel                             
                                           150 gr. margarine                             
                                           25 gr. gær                                        
                                           2 æg                                                 
                                           ½ l. mælk                                         
                                           50 gr. sukker                                  
                                           10 gr. salt    
                                           1 æg til pensling     
 
                                           Fremgangs måde:  
 
                                          1. Lun mælken og opløs gæren heri.
                                              Pisk æggene i.
                                             Tilsæt melet og de øvrige ingredienser,
                                              men hold lidt af melet tilbage.
                                              Dejen skal være blød, glat og ensartet.
 
                                          2. Dejen hæver til dobbelt størrelse.
   
                                          3.  Form dejen til ensartede boller, lad dem
                                               hæve til dobbelt størrelse. Pensel 
                                               med et sammenpisket æg.
 
                                          4. Bollerne bages ved ca. 200 grader i
                                              ca.12 minutter til de er gyldne og smukke.  
 
                       


Ingen kommentarer:

Send en kommentar