mandag den 17. februar 2014

Luksus romkugler

 
 
 
Luksus romkugler som disse er det rene mums.
Opskriften kan jeg ikke selv tage æren af, men
fandt den derimod for nogle år siden i et af
Alt for Damernes rigtig gode tillæg.
 
Herhjemme er de næsten blevet en tradition når
der er gæstebud, som i lørdags.
De er super lette at fremstille.
Denne gang havde jeg en portion trillede romkugler
liggende i fryseren. De skulle blot overtrækkes
med chokolade og trilles i groft hakket kokos.
Andre gange har jeg rullet romkuglerne i f.eks. 
hakkede pistacie nødder, eller frysetørret hindbærstykker.
Det ser flot ud på et fad med forskellige farver af pynt.
 
          Opskrift på luksus romkugler:
 
          - En chokoladekage evt. hjemmebagt, eller køb en god færdiglavet.
            (Svarende til størrelsen på en springform).
          - ½ pakke knuse Digestive-kiks, ca. 200 gr.
          - 3. spsk. abrikosmarmelade
          - 1. spsk. kakao
          - Mørk rom efter smag.
          - 100 gr. mandelmel
          - 100 gr. mørk chokolade
          - 200 gr. kokosmel
 
          Miks chokoladekagen, kiks, marmelade, kakao og mandelmel godt med en
          el mikser. Rul massen til kugler i ønskede størrelse. Stil dem på frost i ca.
          1 time. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp først romkuglerne i chokoladen,
          og rul dem derefter i kokosmel. Opbevar dem på køl.
          Server dem til en kop god kaffe, eller et glas sød vin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar