torsdag den 7. november 2013

Hjemmebagt rugbrød

 
Hjemmebagt rugbrød - helt fantastisk.
Her kommer opskriften, som min dejlige
svigerinde har foræret mig på et tidspunkt.
Surdejen har jeg købt i vores lokale
helsekost forretning. Det har fungeret perfekt.
Held og lykke med rugbrøds bagningen.
Er der spørgsmål så skriv endelig.
 
Dag 1:
450 gr. rugmel 
300 gr. hvedemel
7½ dl. lunken vand
3 tsk. salt
surdej
 
Røres sammen.
Stilles køligt til hævning i 12-24 timer.
 
Dag 2: 
Tilsæt ca. 450 gr. skårne rugkerner
     -     ca. 70 gr. hørfrø
     -     ca. 70 gr. solsikkekerner
     -     ca. 70 gr. græskarkerner
     -            ½ fl. hvidtøl (1 3/4 dl.)
(hvis dejen er meget fast kan der tilsættes lidt vand)
 
Tag lidt surdej fra og drys lidt salt på. Sættes i køleskabet til næste gang.
 
Dejen hældes i en stor rugbrødsform.
Stilles til hævning i 2-4 timer.
Sættes i en kold ovn på 200 grader med bagepapir over.
Bages ca. 1½ time
Når brødet er bagt kan det evt. pakkes i et rent viskestykke,
og i en frysepose til det er afkølet. (Brødet bevarer herved sin fugtighed) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar